Redactie
Redactie Motorsport 21 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Motorcrosser De Wolf verstevigt leiding in MX2-klasse na wedstrijd in Tsjechië

Motorcrosser Kay de Wolf heeft de leiding in de MX2-klasse verstevigd. De 19-jarige Nederlander eindigde in Loket in Tsjechië als derde in de eerste manche. De tweede wedstrijd won hij. De Duitser Simon Längenfelder, die in beide reeksen als tweede finishte, werd tweede in de eindstand.

De Wolf heeft na dertien van de twintig WK-wedstrijden 626 punten. Dat zijn er 46 meer dan de nummer 2, de Belg Lucas Coenen. Längenfelder volgt op de derde plaats met 560 punten. Volgende week is de Grote Prijs van België op het circuit van Lommel.

In de MXGP ging de zege naar Tim Gajser. De Sloveen begon met de derde plek en won vervolgens de tweede manche. De Spanjaard Jorge Prado werd tweede, voor Jeffrey Herlings. De Nederlander won de eerste wedstrijd in Loket en eindigde vervolgens als vierde, achter zijn landgenoot Calvin Vlaanderen.

Gajser voert het klassement met 663 punten aan, voor Prado met 627 punten. Herlings is derde met 608 punten en Vlaanderen vierde met 471 punten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.