Redactie
Redactie Motorsport 6 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Jorge Martín opnieuw triomfantelijk in MotoGP sprintrace Duitsland

De Spaanse MotoGP-coureur Jorge Martín heeft net als vorig jaar de sprintrace van de Grote Prijs van Duitsland gewonnen. De leider in het WK-klassement pakte door zijn zege 12 punten. Hij bleef de Portugees Miguel Oliveira (9 punten) en de Italiaan Francesco Bagnaia (7 punten) voor.

Martín startte op de Sachsenring van poleposition, maar kwam minder snel weg dan regerend wereldkampioen Bagnaia en Oliveira. De 26-jarige Ducati-coureur herpakte zich snel en nam na enkele ronden de leiding. Die eerste plek behield hij in het vervolg.

In het WK-klassement liep Martín 5 punten uit op naaste belager Bagnaia, 212 om 197. De hoofdrace volgt zondag. Martín start dan opnieuw op poleposition. Hij won vorig jaar zowel de sprintrace als de hoofdrace.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP