Redactie
Redactie Tennis 24 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Jannik Sinner meldt zich af voor Olympisch tennistoernooi wegens amandelontsteking

De Italiaanse mondiale nummer 1 Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor het olympisch tennistoernooi van Parijs. De winnaar van de Australian Open zegt dat hij zich afgelopen dagen ziek is gaan voelen, waarop een amandelontsteking werd geconstateerd.

“Het missen van de Spelen is een enorme teleurstelling, omdat dit een van mijn belangrijkste doelen was voor dit seizoen. Ik keek ernaar uit om de eer te hebben mijn land te vertegenwoordigen op dit grote evenement”, schrijft de 22-jarige Sinner op Instagram.

De Italiaan loste begin vorige maand Novak Djokovic af als nummer 1 op de wereldranglijst. Daarmee werd hij de eerste Italiaan ooit die de lijst aanvoert. Begin dit jaar pakte Sinner op de Australian Open zijn eerste grandslamtitel. Vervolgens was zijn halvefinaleplaats op Roland Garros, de locatie waar ook het olympisch tennistoernooi wordt afgewerkt, vorige maand genoeg om de nieuwe nummer 1 van de wereld te worden.

Het olympisch tennistoernooi begint zaterdag, de loting is donderdag. Djokovic is nu de hoogst geplaatste speler. Andere grote namen die meedoen zijn de Spanjaarden Carlos Alcaraz en Rafael Nadal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP