Redactie
Redactie Paardensport 29 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Janneke Boonzaaijer eindigt negende in eventing finale

Amazone Janneke Boonzaaijer is bij het meerkamponderdeel eventing in de individuele finale als negende geëindigd. Ze bleef met haar paard Champ de Tailleur foutloos op het springparcours en noteerde een score van 31,90. Het goud ging naar de Duitser Michael Jung.

Boonzaaijer maakte de afgelopen dagen indruk in de paleistuinen van Versailles. Ze kwam zondag al foutloos binnen bij de cross en maakte ook maandag bij de eerste springproef geen fout. Daardoor plaatste ze zich als nummer 10 voor de individuele finale.

“Onbeschrijfelijk, ik ben zo gelukkig”, reageerde Boonzaaijer. “Ik heb altijd bij de besten van de wereld willen horen, dat dit dan lukt met Champ is waanzinnig. Hij komt van zo ver. Ik ben in hem blijven geloven en heb het beste uit hem naar boven gehaald. Hij doet dit op zijn wil, hij wil alles voor me doen. Het is zo gaaf als je zo’n band hebt met een paard en dat we het zo konden afmaken. Heel bijzonder.”

Geen plaatsing

De Nederlanders Raf Kooremans en Sanne de Jong slaagden er bij de eerste springproef niet in om zich te plaatsen voor de finale. Kooremans eindigde als 26e, één plek te laag om zich te kwalificeren voor de eindstrijd. De Jong sloot het meerkamponderdeel af als 47e. Nederland eindigde in de landenwedstrijd als tiende.

Eventing bestaat uit de onderdelen dressuur, cross en springen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP