Redactie
Redactie Andere sporten 25 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse handboogschutsters starten Olympische Spelen met moeilijke uitdaging

Handboogschutsters Gaby Schloesser, Laura van der Winkel en Quinty Roeffen hebben de Olympische Spelen van Parijs voor Nederland op gang geschoten. Een dag voor de openingsceremonie kwam het drietal op de bijbaan op de Esplanade des Invalides niet verder dan de twaalfde en laatste plaats in de kwalificatie, waardoor zij zondag in de knock-outfase tegen het als vijfde geplaatste Frankrijk moeten. De beste vier stromen later in.

Schloesser, die in Tokio met Steve Wijler nog verrassend zilver won in de gemengde landenwedstrijd, kwam in de kwalificatie tot een individuele score van 649 punten. Dat was goed voor de 35e plek. Voor debutanten Roeffen (625) en Van der Winkel (623) zat er niet meer in dan de 55e en 59e plek, van de 64. Daardoor treffen zij volgende week in de individuele knock-outfase een van de hoogst geplaatste schutsters.

De Zuid-Koreaanse Lim Sihyeon wierp zich op als grote favoriete voor goud door een wereldrecord van 694 punten te schieten. Het oude record stond op 692 van haar landgenote Kang Chaeyoung. Dat schoot ze tijdens de WK van 2019 in Den Bosch.

De individuele strijd om de medailles is volgende week. Voor Wijler, de enige Nederlandse deelnemer bij de mannen, is de kwalificatie daarvoor donderdagmiddag.

De Spelen van Parijs startten woensdag al officieus met enkele rugby- en voetbalwedstrijden. Donderdag vanaf 11.00 uur kwamen de handbalsters als tweede Nederlandse equipe in actie, in de groepswedstrijd tegen Angola.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP