Redactie
Redactie Tennis 29 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor onderuit tegen Olympische tennisfavoriet Alcaraz

Tallon Griekspoor heeft op de Olympische Spelen niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen topfavoriet Carlos Alcaraz. De beste tennisser van Nederland kon de Spanjaard, die dit jaar zowel Roland Garros als Wimbledon won, slechts één set bijhouden. Het werd 6-1 7-6 (3).

Griekspoor kreeg in de tweede set op 5-4 een setpunt op de service van Alcaraz. De nummer 3 van de wereld werkte het setpoint echter met een volley weg.

Alcaraz begon de wedstrijd met een ace en zette daarmee meteen de toon. Hij won zijn eerste game overtuigend en pakte vervolgens ook de servicegame van de Noord-Hollander.

Tiebreak

De eerste twee games bleken de opmaat voor een eenzijdige eerste set, waarin Griekspoor slechts zestien punten wist te winnen. In de tweede set kwam Griekspoor veel beter in de wedstrijd en kwam hij met 5-4 voor. Alcaraz werd behandeld buiten de baan en na een onderbreking wist hij de stand met moeite op 5-5 te brengen. Hij besloot de game met twee aces.

Het draaide uit op een tiebreak en daarin kwam Griekspoor met 2-1 voor. Het werd 3-3, maar de vier laatste punten gingen naar de Spanjaard. De partij duurde een uur en drie kwartier.

Eerdere ontmoeting

De partij tussen Griekspoor en Alcaraz was de avondsessie op de derde dag van het olympische tennistoernooi. De wedstrijd werd gespeeld op het Court Philippe Chatrier, de hoofdbaan van Roland Garros.

Het was de vierde ontmoeting tussen Griekspoor en Alcaraz. Alleen de eerste wedstrijd, in 2021 in Montpellier, wist de Nederlander te winnen.

Griekspoor was de enige Nederlander die nog actief was in het enkelspel. Robin Haase en Arantxa Rus werden eerder al uitgeschakeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP