Redactie
Redactie Tennis 1 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor overtuigend naar tweede ronde Wimbledon

Tallon Griekspoor heeft zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De nummer 27 van de plaatsingslijst was in drie sets te sterk voor de Colombiaan Daniel Elahi Galán: 7-6 (3) 6-3 6-4. De partij duurde twee uur.

Griekspoor besloot het duel met een lob. Hij benutte daarmee zijn eerste wedstrijdpunt. De eerste set verliep zonder breaks, in de tweede en derde set had de Noord-Hollander aan één break voldoende. De beste tennisser van Nederland verloor op baan 14 van Wimbledon geen enkele keer zijn servicegame. Griekspoor sloeg veertien aces en won 83 procent van de punten op zijn eerste opslag.

Gedurende de wedstrijd werd Griekspoor meermaals behandeld, rondom zijn buik en zij. Hij leek niet al te veel hinder te ondervinden van de blessure, maar liet de fysio ondanks een voorsprong toch een aantal keer opdraven.

Komende tegenstander

Galán (28), de nummer 103 van de wereld, werd op het laatste moment toegelaten als lucky loser. Griekspoor zou eerst aantreden tegen Pablo Carreño Busta, maar die meldde zich af. Vorig jaar haalde Galán nog de vierde ronde in Londen.

Griekspoor neemt het in de tweede ronde op tegen de Serviër Miomir Kecmanovic of de Indiër Sumit Nagal. Daarna wacht mogelijk de als eerste geplaatste Jannik Sinner.

Fucsovics

Vorig jaar verloor Griekspoor nog in de eerste ronde. De Hongaar Marton Fucsovics was toen te sterk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP