Redactie
Redactie Tennis 3 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor overweegt afmelding Olympische Spelen door rugklachten

Tallon Griekspoor schroomt niet om zich af te melden voor de Olympische Spelen. De beste tennisser van Nederland werd op Wimbledon gehinderd door een pijnlijke rug en wil het de komende weken wat rustiger aan gaan doen.

“Als ik tegen die tijd merk dat ik niet klaar ben om de Olympische Spelen te spelen, dan is het zeker een optie om het te laten schieten. Op de Olympische Spelen valt alleen een medaille te halen, maar geen punten”, zei Griekspoor (28) na zijn nederlaag tegen de Serviër Miomir Kecmanovic.

“Het komt niet lekker uit in de planning, maar het is wel een evenement dat ik wil spelen als ik fit ben. Ik denk dat er voldoende tijd is nu. Het toernooi van Bastad staat eerder op losse schroeven. Misschien herstel ik de komende dagen wel goed en kan ik gewoon spelen.”

Het graveltoernooi van Bastad, in Zweden, begint op 15 juli en geldt als voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs. Ook onder anderen Rafael Nadal doet er mee. “De stekker gaat er nu zeker even uit. Ik ga bekijken of ik in Bastad wil gaan spelen”, aldus de nummer 27 van de wereld. “Daarna volgen de Olympische Spelen. Het wordt een uitputtingsslag na de Spelen met direct het masterstoernooi in Montreal. Het wordt heel goed naar mijn lichaam luisteren.”

Griekspoor doet in Parijs mee aan het enkelspel en het dubbelspel, samen met Wesley Koolhof.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP