Redactie
Redactie Golf 2 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Joost Luiten daagt NOC*NSF uit over afwijzing Olympische Spelen

Golfer Joost Luiten sleept NOC*NSF voor de rechter. Hij is verbolgen over het besluit van de sportkoepel dat hij niet naar de Olympische Spelen in Parijs mag.

“Ik zal vandaag in de rechtbank de beslissing om mij niet naar de Olympische Spelen te sturen aanvechten”, schrijft Luiten op Instagram. “Wij leggen onze zaak voor aan de rechter en krijgen een onafhankelijk oordeel! Een onafhankelijke kijk op mijn zaak, dat is iets waar ik naar op zoek was en waarvan ik weet dat ik het niet heb gekregen van NOC*NSF!”

Vorige week sprak Luiten al zijn verontwaardiging uit. “Ze hebben daar absoluut geen verstand van golf. Het is gewoon verbijsterend dat ze zeggen dat ik niet in de top 8 kan eindigen op de Spelen”, schreef hij toen op sociale media.

Luiten benadrukt dat hij volgens de olympische criteria en die van de internationale golffederatie is gekwalificeerd voor de Spelen, maar dat hij niet heeft voldaan aan de nationale eisen van NOC*NSF. “Ze denken niet dat ik een kans heb om bij de beste acht te eindigen in een veld van zestig spelers, ook al ben ik in de achttien jaar dat ik nu prof ben in bijna 20 procent van de toernooien in de top 10 geëindigd. En dat waren toernooien met 156 deelnemers.”

Luiten was er op de Spelen van Rio in 2016 wel bij. Hij eindigde toen als 27e.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP