Redactie Roeien 30 juli 2024

Florijn en Van Dorp overtuigen in olympische skiff heats

Roeiers Karolien Florijn en Simon van Dorp hebben zich op de Olympische Spelen op overtuigende wijze verzekerd van een plek in de halve finales van de skiff. Beiden wonnen hun heat in het Vaires-sur-Marne Nautical Stadion.

Wereldkampioene Florijn (26) won haar heat in een tijd van 7.29,07 en was daarmee ruim een seconde sneller dan de Duitse Alexandra Föster. De eerste drie roeisters gingen door naar de halve eindstrijd.

De Nieuw-Zeelandse Emma Twigg was in een andere heat ruim 2 seconden sneller dan Florijn. Plaatsing voor de volgende ronde en het winnen van de race zijn voor Florijn echter van veel groter belang dan een goede tijd.

Medaillekandidaten

Bij de mannen won Van Dorp zijn race overtuigend, in een tijd van 6.49,96. De Kroaat Damir Martin werd op 3,5 seconden tweede. Oliver Zeidler uit Duitsland was een heat eerder beduidend sneller dan Van Dorp (27), de nummer 2 van het afgelopen WK.

Florijn en Van Dorp gelden als medaillekandidaten in de skiff, een individuele discipline.