Redactie
Redactie Atletiek 20 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Femke Bol triomfeert op 400 meter horden in Londen voor Olympische Spelen

Femke Bol heeft bij de Diamond League-wedstrijd in Londen met speels gemak de zege gepakt op de 400 meter horden. De 24-jarige Nederlandse atlete klokte in haar laatste wedstrijd voor de Olympische Spelen van Parijs een tijd van 51,30. Het was haar 21e zege op rij in de Diamond League op dit onderdeel. Cathelijn Peeters eindigde met een tijd van 54,50 als zesde.

Bol verbeterde afgelopen zondag in het Zwitserse La-Chaux-de-Fonds haar Europese record met een tijd van 50,95. De regerend wereldkampioene op dit onderdeel liep naar de derde tijd ooit achter de twee toptijden van haar Amerikaanse concurrente Sydney McLaughlin-Levrone.

McLaughlin-Levrone bracht drie weken terug in Eugene haar wereldrecord met een verbetering van drie honderdsten naar 50,65. Bol treft de Amerikaanse wereldrecordhouder en olympisch titelverdediger pas in Parijs.

Estafette

“Ik vind het echt geweldig om hier in dit stadion te rennen, het is zo speciaal”, zei Bol na afloop in Londen. “Ik ben superblij met mijn prestatie van vandaag. Ik werk aan mijn opening richting die eerste horde. Ik kijk uit naar Parijs en natuurlijk naar mijn beste race daar en ik kijk uit naar de race tegen Sydney die ons allebei zal pushen. Ik zal er klaar voor zijn.”

De Nederlandse estafettevrouwen op de 100 meter eindigden in hun race in de Engelse hoofdstad als vijfde. Isabel van den Berg, Marije van Hunenstijn, Minke Bisschops en Tasa Jiya kwamen tot een tijd van 42,50. Groot-Brittannië won in 41,55.

Ook de Nederlandse estafettemannen op de 100 meter eindigden in Londen op de vijfde plaats. Elvis Afrifa, Taymir Burnet, Xavi Mo-Ajok en Nsikak Ekpo liepen naar een tijd van 38,55. Japan zegevierde met 38,07.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP