Redactie
Redactie Atletiek 7 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Femke Bol verscherpt baanrecord in laatste thuiswedstrijd voor Olympische Spelen

Femke Bol heeft bij haar laatste wedstrijd op eigen bodem voor de Olympische Spelen haar baanrecord in Hengelo aangescherpt. Aangemoedigd door duizenden in poncho’s geklede fans won de 24-jarige Amersfoortse de 400 meter in 50,02, een verbetering van haar baanrecord van vorig jaar (50,11).

Bol was duidelijk sneller dan de Chileense Martina Weil (51,05) en Susanne Gogl-Walli uit Oostenrijk (51,21). De Nederlandse bleef wel boven haar nationaal record van 49,44 uit 2022.

Bol liep haar laatste 400 meter vlak in aanloop naar de Spelen. In Parijs gaat ze voor goud op de 400 meter horden, het nummer dat ze later deze maand ook nog afwerkt tijdens de Diamond League in Londen.

Bol had als doel een tijd in de 49 seconden, wat dus op drie honderdsten is mislukt. “Maar ik zat er dichtbij. De race was wel oké, niet super. Maar het was ook mijn eerste van het seizoen. Ik heb ervan genoten in deze ongelooflijke sfeer en dat is het belangrijkste.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP