Redactie
Redactie Wielrennen 11 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Sprinter Fabio Jakobsen verlaat Tour de France in twaalfde etappe

Sprinter Fabio Jakobsen heeft de Tour de France in de twaalfde etappe verlaten. De renner van dsm-firmenich PostNL raakte vroeg in de rit achterop en had ook geen ploeggenoten meer bij zich. Jakobsen sprintte deze Tour twee keer naar een top 10-notering, maar kwam nooit in de buurt van een ritzege.

In de eerste twee etappes kwam Jakobsen al ver achter de winnaar binnen, net als woensdag toen hij 48 minuten na ritwinnaar Jonas Vingegaard als laatste de streep passeerde. De uit Heukelum afkomstige renner stond ook laatste in het klassement.

In een persbericht ging ploegleider Matt Winston dieper in op de opgave. “We kenden een veelbelovende start waarin iedereen uit zowel de sprint- als de klimgroep zich volledig gaf en we altijd hebben meegespeeld in de jacht op ritzeges. In de eerste snelle sprintaankomsten kon je zien dat onze sprinttrein erg sterk was, ze bouwden samen meer vertrouwen op en de zaken bewogen zich in de juiste richting”, keek Winston terug. Zijn ploeg won met de Fransman Romain Bardet de eerste etappe.

Zwak

“De afgelopen paar dagen zijn zwaar geweest voor Fabio, maar hij gaf alles en knokte door. Vandaag begon hij zich zwak te voelen, iets wat er wel enigszins zat aan te komen. We nemen de positieve punten uit de sprint mee en met de andere jongens zetten we in op meer topresultaten, terwijl Fabio naar huis gaat om te herstellen en zich te resetten richting de komende doelen”, aldus Winston.

Jakobsen (27) won bij zijn debuut in de Tour de France in 2022 een rit. Vorig jaar, toen nog in dienst van Soudal Quick-Step, ging hij na elf etappes niet meer van start nadat hij dagen last had gehad van een val in de vierde etappe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP