Redactie
Redactie Handbal 8 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Handbalster Estavana Polman fit en geselecteerd voor Olympische Spelen

Estavana Polman behoort tot de selectie van de Nederlandse handbalsters voor de Olympische Spelen in Parijs. De 31-jarige Polman, al jarenlang een van de boegbeelden van Oranje, sukkelde de afgelopen maanden met blessures. Ze is nu echter fit genoeg om bij de selectie van veertien speelsters van bondscoach Per Johansson te zitten.

Inger Smits gaat niet mee naar Parijs. De 29-jarige Smits ontbrak door persoonlijke omstandigheden de afgelopen weken tijdens de voorbereiding op de Spelen. Johansson heeft daarom besloten haar niet mee te nemen. De 22-jarige Kim Molenaar kreeg wel een plek in de selectie, waarin verder bekende namen zitten als Lois Abbingh, Laura van der Heijden, Kelly Dulfer en Angela Malestein. Die routiniers deden ook al mee aan de Spelen van Rio (2016) en Tokio (in 2021). Polman ontbrak in Tokio door blessureleed.

Johansson, de Zweedse bondscoach van de handbalsters, heeft drie reserves aangewezen: Judith van der Helm, Nathalie Hendrikse en keepster Bianca Schanssema. Oranje speelt op 18 juli in Rotterdam een oefeninterland tegen Zuid-Korea en reist drie dagen later naar Parijs. Het olympisch toernooi begint voor de handbalsters al op 25 juli, een dag voor de openingsceremonie van de Spelen, tegen Angola. De andere tegenstanders in de groep zijn gastland Frankrijk, Spanje, Brazilië en Hongarije. De top 4 van beide poules gaat door naar de kwartfinales.

Op de Spelen van Rio eindigde Oranje net naast het podium (vierde). In Tokio werden de handbalsters in de kwartfinales uitgeschakeld door Frankrijk, dat vervolgens het goud pakte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP