Redactie
Redactie Tennis 31 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Tenniscarrière Angelique Kerber eindigt na nederlaag tegen Zheng Qinwen

De tenniscarrière van Angelique Kerber is voorbij. In de kwartfinale van het enkelspeltoernooi op de Spelen ging ze onderuit tegen de Chinese Zheng Qinwen. Na ruim drie uur spelen werd het 6-7 (4) 6-4 7-6 (6). Voor het toernooi liet de 36-jarige Duitse weten dat het haar laatste zou zijn.

Kerber verloor nipt van de als zesde geplaatste Chinese. In de derde set stond ze zelfs 4-1 voor, maar die voorsprong ging verloren. In de tiebreak van de beslissende set overleefde Kerber nog drie wedstrijdpunten, maar Zheng was uiteindelijk scherper. Daardoor is Kerber vanaf nu geen profspeelster meer.

“Ik heb alles gegeven en heb mijn hart hier in Parijs gelaten. Maar het is nu over. Ik houd van tennis en ik kon me geen betere atmosfeer voorstellen voor mijn afscheid dan deze. Het is iets speciaals waar ik straks op terug kan kijken. Parijs en ik waren nooit de beste vrienden, maar deze Spelen vergeet ik nooit meer”, aldus een huilende Kerber na afloop. Op het gravel in Parijs kwam ze op Roland Garros nooit verder dan de kwartfinales. Die bereikte ze in 2012 en 2018.

De linkshandige Kerber won drie grandslams en stond in 2016 bovenaan de wereldranglijst. Ze won de Australian Open en de US Open in dat jaar. Twee jaar later was ze ook nog de beste op Wimbledon. De Duitse, die vooral het verdedigende tennis goed beheerste, speelde in Parijs ook het dubbelspel. Daarin verloor ze dinsdag met Laura Siegemund van het Britse koppel Katie Boulter en Heather Watson.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP