Redactie
Redactie Tennis 8 juli 2024
Leestijd: 2 minuten

Djokovic probleemloos naar kwartfinales Wimbledon na zege op Rune

Novak Djokovic heeft zonder problemen de kwartfinales van Wimbledon bereikt. De Servische tennisser, nummer 2 van de wereld, had twee uur nodig om de Deen Holger Rune te verslaan: 6-3 6-4 6-2. Djokovic treft nu de als negende geplaatste Alex de Minaur uit Australië, die voor het eerst bij de laatste acht zit op Wimbledon.

De 37-jarige Serviër was al zeven keer de beste op het gras in Londen. Vorig jaar moest Djokovic het in de finale in vijf sets afleggen tegen de Spanjaard Carlos Alcaraz.

De 24-voudig grandslamkampioen liep begin vorige maand op Roland Garros een knieblessure op en moest een operatie ondergaan. Het was even onzeker of Djokovic op tijd fit zou zijn voor Wimbledon, maar het herstel verliep voorspoedig en de Serviër kwam ook vrij eenvoudig de eerste week van het grandslamtoernooi door. Wel moest hij in de tweede en derde ronde één set afstaan.

De Minaur

Tegen Rune, vijftiende op de wereldranglijst, begon Djokovic flitsend. Hij won de eerste drie games zonder een punt af te staan. Rune kreeg luid applaus van het publiek op het centercourt toen hij in de vierde game op eigen service zijn eerste puntje pakte. De set ging echter vrij eenvoudig naar Djokovic, die halverwege de tweede set opnieuw een beslissende break forceerde. In de derde set was een vroege break genoeg om de winst binnen te halen.

De Minaur, de volgende tegenstander van Djokovic, versloeg de Fransman Arthur Fils in vier sets: 6-2 6-4 4-6 6-3. De 25-jarige Australiër verloor twee van zijn vorige drie duels met Djokovic. Hij was de Serviër begin dit jaar de baas op de United Cup in Perth.

“Alex is een van de snelste, zo niet de snelste jongen op de tour”, zei Djokovic. “Ik moet dus gaan rennen, maar dat gaat op mijn leeftijd nog steeds best goed.” De Serviër vond dat hij tegen Rune “heel solide” had gespeeld en was vooral blij met zijn service. “Op de belangrijke momenten deed ik steeds de goede dingen. Het had anders kunnen lopen als ik mijn service een keer had verloren, maar die liep heel lekker.” Djokovic bereikte voor de zestigste keer de kwartfinales op een grandslamtoernooi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP