Redactie
Redactie Tafeltennis 29 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Britt Eerland behaalt achtste finales in Olympische Spelen Parijs

Britt Eerland is erin geslaagd haar optreden op de Olympische Spelen van Parijs met ten minste één ronde te verlengen. De 30-jarige Schiedamse bereikte dankzij winst in de tweede ronde op de Tsjechische Hana Matelova de achtste finales. Eerland besliste het spannende duel in de zevende en laatste game: 13-11 8-11 10-12 9-11 11-8 11-9 11-9.

Met het bereiken van de laatste zestien evenaarde ze haar prestatie van de Spelen van Tokio.

Eerland, die voor de derde keer aan de Spelen deelneemt en in maart 2023 moeder werd van dochter Zaya, wacht vermoedelijk een lastige tegenstandster. De kans is groot dat ze het moet opnemen tegen de Chinese titelverdedigster Chen Meng.

Druk

De partij tegen Matelova duurde een uur en elf minuten. Alle andere partijen die om 20.00 uur waren begonnen waren al lang klaar. “We weten van elkaar dat we goed kunnen tafeltennissen, dat het een strijd gaat worden. Maar dit was exceptioneel”, erkende Eerland, die na winst van de eerste game er drie verloor. “Ik voelde te veel de druk van: Britt, je moet goed spelen. Als je zo doorgaat, heeft het geen zin. Dan maar alle remmen los.”

Het resulteerde in het winnen van twee games waarna de zevende de beslissing moest brengen. “Voor ons begint zo’n wedstrijd dan eigenlijk opnieuw. Wie durft, wie gaat een andere tactiek proberen. Je probeert het hoofd op nul te krijgen en terug te gaan naar wat jij fijn vindt. Onder het kunnen en moeten winnen is het zo lastig om dan ook nog moeilijke dingen te gaan doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP