Redactie
Redactie Vechtsport 29 juli 2024
Leestijd: 2 minuten

Heijnen verslaat Noord-Koreaanse Won in achtste finale Olympische Spelen

Boksster Chelsey Heijnen wist vooraf maar weinig van haar Noord-Koreaanse tegenstander Won Ungyong. Door het restrictieve beleid van het land komt de 23-jarige Won maar weinig internationaal in actie. In de voorbereiding op haar gewonnen achtste finale op de Spelen van Parijs (4-1) kon de Roosendaalse maar één eerdere wedstrijd van de Noord-Koreaanse bekijken.

“Soms is het wel lekker om beelden te hebben, maar dit zegt ook wel weer genoeg want dan heeft ze nog niet zoveel internationale wedstrijden gebokst. Van andere mensen zijn meer beelden te vinden”, zei Heijnen (25), debutante op de Spelen in Parijs, voordat ze snel de mixed zone verliet om de achtste finale van haar volgende tegenstandster Beatriz Ferreira te bekijken. De kwartfinale is woensdag.

Heijnen wist na de gewonnen eerste twee rondes al dat ze de overwinning binnen had. “De eerste ronde was inkomen, de tweede was top. In de derde ronde wilde ik dingen uitproberen voor de volgende wedstrijd omdat ik al unaniem voor stond. Maar die lukten niet helemaal en dan verlies je”, zei Heijnen.

Onrust

De winnares van WK-brons in 2022 houdt zich niet veel bezig met de onrust in de bokswereld, waar de internationale bond IBA al jaren geschorst is door wanordelijkheden in het bestuur. Daarom organiseert het Internationaal Olympisch Comité (IOC) het bokstoernooi in Parijs zelf. “Ik baal er heel erg van dat er twee bonden zijn, maar ik denk alleen maar: deal with it. Je bent op de Spelen, je kunt tegen iedereen boksen en niemand doet er moeilijk over.”

Ook de, tot onvrede van het IOC, door IBA aangeboden premie voor medaillewinnaars in Parijs laat Heijnen koud. “Het doet er niet veel toe, net als de prijzen die we vanuit TeamNL krijgen. Je bent sporter omdat je het leuk vindt, niet voor het geld. Daarvoor ga je niet elke dag in een zweetpak staan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP