Redactie
Redactie Wielrennen 10 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Ziekte houdt wielrenner Declercq bij Touretappe Centraal Massief

Zonder de zieke Belgische wielrenner Tim Declercq van Lidl-Trek is het peloton vertrokken voor een lastige Touretappe door het Centraal Massief. De elfde etappe van 211 kilometer, die gaat van Évaux-les-Bains naar Le Lioran, eindigt rond 17.00 uur op 1242 meter hoogte. De rit biedt kansen voor de aanvallers.

Na de officieuze start is het eerste deel van de rit tot en met de tussensprint niet heel lastig. Daarna volgen de eerste gecategoriseerde hellingen van de vierde en derde categorie. In de laatste 45 kilometer liggen vier beklimmingen: een van de derde categorie, twee van de tweede en een van de eerste categorie. Op die laatste klim, de Puy Mary Pas de Peyrol op 31 kilometer voor de finish, zijn bonificatieseconden te verdienen.

De Sloveen Tadej Pogacar start in de gele trui. Hij heeft 33 seconden voorsprong op de Belg Remco Evenepoel, die de witte jongerentrui draagt. Biniam Girmay uit Eritrea draagt de groene puntentrui en zal zijn zinnen gezet hebben op de tussensprint in Bourg-Lastic. De Noor Jonas Abrahamsen moet de bergtrui verdedigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP