Redactie
Redactie Tennis 4 juli 2024
Leestijd: 2 minuten

Andy Murray verliest in eerste ronde dubbelspel Wimbledon

Andy Murray heeft in het dubbelspeltoernooi van Wimbledon niet voor succes kunnen zorgen. De 37-jarige Schot, die zich op het laatste moment afmeldde voor het enkelspel, verloor samen met zijn broer Jamie in de eerste ronde met 7-6 (6) 6-4 van de Australiërs Rinky Hijikata en John Peers.

De wedstrijd werd op het Centre Court gespeeld. Het gebeurt zelden dat dubbelspelwedstrijden al in de eerste week van Wimbledon op de hoofdbaan worden gespeeld. Voor Murray, bezig aan zijn laatste Wimbledon, werd een uitzondering gemaakt. De voormalige nummer 1 van de wereld won Wimbledon in 2013 en 2016. Ook veroverde hij in zijn loopbaan onder meer twee keer olympisch goud.

“Het was erg speciaal, want we hebben hier nooit de kans gehad eerder samen te spelen”, zei Murray na afloop op de baan tegen oud-speelster Sue Barker. Op de schermen werd vervolgens een eerbetoon voor Murray getoond, waarin onder anderen Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic aan het woord kwamen. Djokovic was ook aanwezig bij de ceremonie na afloop, net als tennisiconen John McEnroe en Martina Navratilova. Ook de beste Britse tennissers van dit moment namen de tijd de ceremonie bij te wonen.

Wildcard

Murray en zijn broer ontvingen vlak voor de start van het toernooi een wildcard voor het dubbelspel. Kort daarna maakte Andy Murray bekend dat hij niet fit genoeg was voor deelname aan het enkelspeltoernooi. Hij onderging vlak voor het toernooi een rugoperatie.

“Het was een race tegen de klok en fysiek was het niet gemakkelijk vandaag. Ik heb niet het niveau gehaald waarop we hoopten, maar we hebben het geprobeerd”, zei Murray na afloop. De emotionele Schot vocht tegen de tranen, net als zijn moeder en vrouw op de tribune. “Ik kijk ernaar uit om meer tijd met hen en thuis door te brengen.”

Andy Murray doet met Emma Raducanu nog mee aan het gemengd dubbelspel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP