Redactie
Redactie Wielrennen 13 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Adam Yates wint vijfde etappe en verstevigt leiding in Ronde van Zwitserland

Adam Yates heeft zijn leidende positie in de Ronde van Zwitserland verstevigd. De 31-jarige Britse wielrenner van UAE Team Emirates won de vijfde etappe. Hij kwam solo aan in Carì na een rit van 148,6 kilometer. Zijn Portugese ploeggenoot João Almeida werd tweede en de Colombiaan Egan Bernal kwam binnen als derde.

Yates had na de vierde etappe de leiderstrui overgenomen van de Italiaan Alberto Bettiol. Hij boekte zijn derde zege van dit jaar. Hij won eerder de slotetappe en het eindklassement in de Ronde van Oman.

Op de slotklim naar Carì werd Einer Rubio als laatste van de vluchters ingerekend. De renners van UAE Team Emirates reden een hoog tempo en dunden de groep met favorieten zo uit. Wilco Kelderman moest lossen en kwam als vijftiende binnen op 1.45 minuut van de ritwinnaar.

Versnelling

Yates liet met een versnelling op zo’n anderhalve kilometer van de streep ook Bernal en de Spanjaard Enric Mas achter. In het algemeen klassement staat Almeida nu tweede op 35 seconden. Bernal volgt op 1.11 minuut. Kelderman zakte naar de twaalfde plaats, op ruim 3 minuten van Yates.

De Ronde van Zwitserland duurt tot en met zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP