Redactie
Redactie Wielrennen 29 juni 2024
Leestijd: 2 minuten

Wielrenner Frank van den Broek misslaat tijdens Tour de France start

Wielrenner Frank van den Broek had ‘geen benen’ meer over om aan het einde van de eerste etappe van de Tour de France te sprinten voor de zege. De 23-jarige wielrenner van dsm-firmenich PostNL liet de zege van de openingsetappe in Rimini zo aan medevluchter en zijn kopman Romain Bardet uit Frankrijk. “Ik was helemaal leeg. Ik hoop dat ik nog genoeg kansen krijg in mijn carrière”, reageerde hij bij de NOS. “En ik heb wel de witte trui.”

De wielrenner uit Voorhout was de hele dag in de aanval en keek er met een grote grijns op terug. “Ik verbaas mezelf eigenlijk. Ik voelde me de laatste dagen niet super, misschien was het de spanning van de eerste grote ronde. Maar toen de vlag werd gewuifd stond ik er gelijk. Het plan was in de vlucht te zitten. Ik wilde voor de bollentrui gaan, maar ik had daarvoor niet de punch”, zei de renner over de sprintjes voor de bergpunten.

In de finale zag hij het peloton komen. “Dat hele stuk hadden we wind tegen. Het was hoofd naar beneden en alles geven. Ik was helemaal leeg. En toen kwam Romain erover.”

Jump

Van den Broek vertelde hoe hij weer in de kansen begon te geloven toen ploeggenoot Bardet in aantocht was. “Ik hoorde onderweg dat Romain de jump had gemaakt en een mooi gat had. Ik bleef ronddraaien in de kopgroep, maar toen hadden we ineens weer iets om voor te gaan.”

De jonge wielrenner had een paar jaar geleden de droom om prof te worden. Dat lukte vorig jaar toen hij naar de opleidingsploeg werd gehaald. Daar won hij een rit in de Tour of Qinghai Lake en dit jaar bij de profploeg schreef hij een etappe en het eindklassement van de Ronde van Turkije op zijn naam. “Het is nog een groot verschil om prof te zijn en om te presteren op het hoogste niveau. Dat hebben we vandaag gedaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP