Redactie
Redactie Wielrennen 16 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Vollering wint opnieuw, domineert tweede etappe Ronde van Zwitserland

Demi Vollering heeft ook de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De 27-jarige wielrenster van SD Worx – Protime was de beste in de klimtijdrit van Aigle naar Villars-sur-Ollon over 15,7 kilometer. Ze troefde de Italiaanse Elisa Longo Borghini en Kim Cadzow uit Nieuw-Zeeland af.

Vollering had 39.47 minuten nodig voor de tijdrit waarin de laatste 10 kilometer bergop gingen. Daarmee was ze 17 seconden sneller dan Longo Borghini. Cadzow moest 25 seconden toegeven op de Nederlandse klassementsleidster, die eerder ook al de eerste etappe had gewonnen.

In het algemeen klassement heeft Vollering 1.26 minuut voorsprong op de Italiaanse. Gaia Realini uit Italië staat derde op 1.28. De Ronde van Zwitserland duurt tot en met dinsdag.

Klassement

“De eindtijd telt”, was het commentaar van Vollering nadat ze de tussentijden zag, waarin Longo Borghini een voorsprong had. “Ik heb de tijdrit aangepakt als een normale wedstrijd, waarbij ik weet dat ik normaal gedurende een klim alleen maar sterker word. Ik heb me in de laatste kilometers helemaal leeg gereden. Daar ben ik goed in. Gelukkig was het genoeg voor de winst en heb ik ook nog tijd kunnen winnen in het klassement.”

Vollering heeft met de tweede zege een belangrijke stap naar de eindzege in Zwitserland gezet. “Het wordt voor onze ploeg vooral een opdracht om de komende twee dagen geen grote groep te laten wegrijden. We hebben goede rensters die op het terrein van de komende dagen goed uit de voeten kunnen. Voor sommige rensters in onze ploeg liggen hier ook nog kansen op succes.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP