Redactie
Redactie Wielrennen 15 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Demi Vollering domineert openingsrit Ronde van Zwitserland

Wielrenster Demi Vollering heeft met een overtuigende overwinning in de openingsrit van de Ronde van Zwitserland gelijk aangetoond in vorm te zijn. De 27-jarige Zuid-Hollandse van SD Worx – Protime reed bergop met nog een kilometer te gaan weg bij Gaia Realini uit Italië, die uiteindelijk 22 seconden later binnenkwam in Villars-sur-Ollon dan Vollering.

Vollerings eveneens Italiaanse concurrente Elisa Longo Borghini liep al een achterstand van bijna een minuut op. De Ronde van Zwitserland telt vier etappes.

De Zwitserse Elise Chabbey had in haar eentje lang een flinke voorsprong op het peloton, maar zag de klassementsrensters in de laatste kilometers ineens snel het gat dichtrijden. Op ruim een kilometer van de streep kwamen Vollering en Realini langszij, waarop de Nederlandse ook direct de Italiaanse achter zich liet. Chabbey eindigde nog als derde.

Kort maar zwaar

Vollering sprak van een “rare etappe”, die maar 59 kilometer telde. “Hij was kort, maar wel heel zwaar. Je zag ook verwarring in het peloton, hoe pakken we dit aan? Maar het was een mooie wedstrijd. Ik sta er al goed voor in het klassement, dus laten we dat zo houden.” Vorig jaar hielp Vollering haar teamgenote Marlen Reusser aan de eindzege in Zwitserland.

Vollering won dit jaar al onder meer de Ronde van Spanje. De Tour de France, met start in Rotterdam op 12 augustus, blijft echter de belangrijkste rittenkoers van het jaar voor de Nederlandse. Ze hoopt daarvoor ook nog te pieken op de Olympische Spelen van Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP