Redactie
Redactie Autosport 28 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Verstappen herpakt zich en klokt snelste ronde in Oostenrijkse vrije training

Max Verstappen heeft zich tijdens de eerste vrije training op de Red Bull Ring in Oostenrijk goed kunnen herpakken na een problematische start. Halverwege de enige vrije training voor de Grand Prix van zondag viel zijn Red Bull stil als gevolg van technische problemen. Verstappen meldde via de boordradio een motorprobleem.

Op het oranje gekleurde circuit van de Red Bull Ring werd de rode vlag gehesen en de auto van de drievoudig wereldkampioen moest naar de pits worden gerold. Al snel kon Verstappen weer de baan op om de vrije training te hervatten.

Verstappen klokte uiteindelijk de snelste ronde: 1.05,685. Hij was hiermee 0,276 seconden sneller dan nummer 2 Oscar Piastri van McLaren. Ferrari-coureur Charles Leclerc noteerde in de vrije training de derde tijd op 0,370 seconden.

In het Oostenrijkse Spielberg staat zaterdag een sprintrace op het programma (12.00 uur), zondag begint om 15.00 uur de Grand Prix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP