Redactie
Redactie Motorsport 29 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Veijer grijpt na crash naast poleposition voor thuisrace in Moto3

Collin Veijer heeft op het allerlaatste moment naast poleposition gegrepen voor zijn thuisrace in de Moto3 bij de TT van Assen. De 19-jarige Staphorster kon door een harde crash niet meer meedoen in het laatste deel van de kwalificatie, toen zowel de Spanjaard Ángel Piqueras (1.39,746) als de Japanner Taiyo Furusato (1.39,820) onder zijn 1.40,055 dook.

Veijer was zaterdag in de training al de snelste en leek dat in de kwalificatie te herhalen. De Nederlander was bij zijn eerste poging meteen de snelste, een tijd die lang bleef staan. Veijer vloog bij een nieuwe poging hard over zijn Husqvarna heen, maar leek zelf vervolgens de kwalificatie te willen hervatten. Zijn materiaal bleek alleen niet op tijd in orde.

Pas in de laatste seconden van de kwalificatie waren Piqueras en Furusato sneller. Zo vertrekt Piqueras zondag in Assen voor het eerst vanaf poleposition, Veijer vertrekt met P3 alsnog vanaf de eerste startrij.

Achterhoede

Veijer baalde van het mislopen van ‘pole’ maar toonde zich alsnog tevreden. “Met mij gaat alles goed, maar het is jammer want dit had gewoon pole kunnen zijn. Maar met mijn snelheid zit het wel goed, dus het komt morgen vast goed”, reageerde de Staphorster voor de camera van Ziggo Sport.

In de Moto2 reed Zonta van den Goorbergh naar de veertiende plek in de kwalificatie. Bo Bendsneyder haalde het tweede deel van de kwalificatie net niet en start zondag meer vanuit de achterhoede. De Spanjaard Fermín Aldeguer pakte poleposition.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP