Redactie
Redactie Wielrennen 26 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Veertien Nederlandse wielrenners starten zaterdag in Tour de France

Er staan zaterdag veertien Nederlandse wielrenners aan de start van de Tour de France in Florence. Red Bull – Bora-hansgrohe, zoals het team vanaf zaterdag heet, was de laatste ploeg die de selectie bekendmaakte. Zoals verwacht maakt Danny van Poppel deel uit van de ploeg die met de Sloveen Primoz Roglic een podiumkandidaat heeft.

Dsm-firmenich PostNL heeft de grootste Nederlandse inbreng met Nils Eekhoff, Fabio Jakobsen, Frank van den Broek en Bram Welten. Visma – Lease a Bike heeft met Wilco Kelderman en de op het laatste moment opgeroepen Bart Lemmen twee Nederlanders in de ploeg. Net als Jayco-AlUla met Nederlands kampioen Dylan Groenewegen en Elmar Reinders.

De andere vijf Nederlanders zijn wat nationaliteit betreft eenlingen in hun ploeg. Het gaat om Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), Cees Bol (Astana), Wout Poels (Bahrain Victorious), Marijn van den Berg (EF Education – EasyPost) en Mike Teunissen (Intermarché-Wanty).

Vorig jaar bedroeg het aantal Nederlanders in de Tour de France ook veertien. Dat waren er vier meer dan in 2022.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP