Redactie
Redactie Wielrennen 6 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Valpartij houdt Van Baarle en Kruijswijk buiten Tour de France

Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk missen de Tour de France. De twee wielrenners van Visma – Lease a Bike waren donderdag betrokken bij een valpartij in het Critérium du Dauphiné.

“Na de zware crash van vandaag zijn Van Baarle en Kruijswijk naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek is gebleken dat Dylan zijn sleutelbeen heeft gebroken en een operatie nodig heeft. Steven heeft een kleine breuk in zijn heup, die met rust zal genezen. We zijn erg teleurgesteld om te moeten melden dat we beide renners moeten missen in de Tour de France. Wij wensen hen het allerbeste bij hun herstel”, schrijft de ploeg op X.

Visma – Lease a Bike is bezig aan een ongelukkig jaar na de zware val van tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard in de Ronde van Baskenland in april en de vele uitvallers in de Giro d’Italia vorige maand. Het is nog altijd onzeker of Vingegaard op tijd fit is om opnieuw mee te doen aan de Ronde van Frankrijk, die 29 juni begint.

Geen winnaar

De 36-jarige Kruijswijk werd in 2019 derde in de Tour, de vier jaar jongere Van Baarle heeft de 32e plek als beste eindklassering.

Directeur Richard Plugge liet zich kritisch uit over de wedstrijdleiding van de Franse rittenkoers Critérium du Dauphiné. “Zou dit ook in de Formule 1 gebeuren?” , schreef de directeur van wielerploeg Visma – Lease a Bike op X. “Of zou de veiligheidsorganisatie daar wel op voorhand maatregelen nemen?”

De vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné kreeg geen winnaar en ook blijft het algemeen klassement zoals dit was voor de rit van donderdag. De rit werd volgens de organisatie geneutraliseerd “door een aanhoudend gebrek aan beschikbare medische hulp”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP