Redactie
Redactie Tennis 4 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Italiaan Sinner bereikt halve finales Roland Garros voor het eerst

De Italiaan Jannik Sinner is voor het eerst in zijn carrière doorgedrongen tot de halve finales van Roland Garros. Dankzij zijn zege zonder setverlies op de Bulgaar Grigor Dimitrov (6-2 6-4 7-6 (3)) blijft de 22-jarige tennisser kans houden op zijn tweede grandslamtitel van het jaar, na zijn overwinning op de Australian Open in januari. Dat was zijn eerste titel ooit op een grand slam.

Sinner verloor dit toernooi tot nu toe alleen in de vorige ronde tegen Corentin Moutet een set. De als tweede geplaatste Italiaan stond tegen de Fransman vervolgens nog maar zes games af: 2-6 6-3 6-2 6-1.

Sinner begon tegen Dimitrov wel sterk en plaatste in de derde en vijfde game van de eerste set een dubbele break. Zelf gaf de Italiaan de Bulgaar geen kans op zijn service. Pas in de derde set kreeg Dimitrov zijn eerste breakpoint. In die derde set wist de Bulgaar beter partij te bieden, maar hij moest zich in de beslissende tiebreak op het eerste wedstrijdpunt wel gewonnen geven. Hij sloeg de bal uit.

Djokovic

Sinner neemt het voor een plek in de finale op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas of de Spanjaard Carlos Alcaraz. Het beste resultaat van Sinner in Parijs tot nu toe was zijn kwartfinaleplek bij zijn debuut in 2020.

Door de terugtrekking van de geblesseerde Novak Djokovic is Sinner ook al zeker van de nummer 1-positie op de wereldranglijst vanaf maandag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP