Redactie
Redactie Hockey 19 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Seve van Ass opgenomen in Olympische selectie Oranje, Pieters en Visser vallen buiten de boot

Hockeyer Seve van Ass zit in de selectie van Oranje voor zijn derde Olympische Spelen. Voor het gewonnen EK van vorig jaar passeerde bondscoach Jeroen Delmée de 225-voudig international nog. Teleurstellende boodschappen waren er nu voor spits Terrance Pieters en doelman Maurits Visser, die niet in de zestienkoppige selectie zitten.

Delmée deed in zijn drie jaar als bondscoach het vaakst een beroep op Kampong-speler Pieters (56 keer). De 27-jarige spits liep in maart een ingescheurde binnenband van een knie op, maar trainde inmiddels wel weer volledig mee met Oranje.

Andere relatief ervaren internationals die niet zijn opgeroepen zijn Teun Beins (Bloemendaal), Jasper Brinkman (Bloemendaal), Max de Bie (Oranje-Rood) en Guus Jansen (Rotterdam).

Reservelijst

Visser was steevast tweede doelman achter Pirmin Blaak en keepte door diens afwezigheid zelfs op het afgelopen EK. Nu krijgt Rotterdam-keeper Derk Meijer de voorkeur voor een plek op de reservelijst.

In de vaste olympische selectie van Delmée zitten naast Blaak vijftien veldspelers. Als een van hen geblesseerd raakt, mag een reservespeler hem vervangen. Tijmen Reyenga en Steijn van Heijningen zijn de andere twee namen op de lijst met reserves.

Lastige beslissingen

“Het was voor mij een week waarin ik de lastigste beslissingen van de afgelopen drie jaar moest nemen”, licht Delmée toe op de site van de hockeybond. “Het is tot nu toe een mooi traject geweest, met als voorlopig hoogtepunt het winnen van de Europese titel in 2023. Jongens waar ik in de afgelopen tijd intensief mee heb samengewerkt, vallen nu helaas buiten de boot. Dat hoort bij topsport en bij mijn baan als bondscoach.”

De Spelen in Parijs beginnen op 26 juli. Een dag later nemen de Oranjemannen het op tegen Zuid-Afrika. In de poulefase zijn verder gastland Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje de tegenstanders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP