Redactie
Redactie Wielrennen 5 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Belgische Herregodts wint eerste etappe ZLM Tour in Westkapelle

De Belgische wielrenner Rune Herregodts heeft de eerste etappe van de ZLM Tour op zijn naam geschreven. De 25-jarige Belg van Intermarché-Wanty was de beste in de individuele tijdrit met start en finish in Westkapelle. Hij bleef de Nederlander Tim van Dijke en Gleb Syritsa uit Rusland voor.

Herregodts legde de 14,7 kilometer af in een tijd van 17.16 minuten. Hij was 11 seconden sneller dan Van Dijke van Visma – Lease a Bike en 19 seconden sneller dan Astana-renner Syritsa. Roel van Sintmaartensdijk, ploeggenoot van Herregodts, was de tweede Nederlander in de top 10 met een zevende plaats, gevolgd door landgenoten Axel van der Tuuk en Wessel Mouris.

De ZLM Tour duurt tot en met zondag. De tweede etappe donderdag gaat van Middelburg naar Wissenkerke.

Herregodts zag dat het harde werk met de ploeg aan de tijdrit werd beloond. “Onderweg kon ik hogere wattages wegtrappen dan ik van tevoren had gehoopt. Ik wist dus dat ik aan een goede tijdrit bezig was. Met het team hebben we serieus toegewerkt naar deze tijdrit. Dan is het mooi als die inspanningen ook worden beloond”, zei hij. “Ik heb een redelijke voorsprong op Van Dijke en we staan hier met een sterk team aan de start. We gaan er alles aan doen om die leiderstrui te verdedigen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP