Redactie
Redactie Autosport 26 juni 2024
Leestijd: 2 minuten

Red Bull ziet snelle Norris als uitdaging voor GP Oostenrijk

Red Bull verwacht komend weekend in de Grote Prijs van Oostenrijk weer een snelle Lando Norris. Dat zei teambaas Christian Horner in aanloop naar de race op het circuit in Spielberg, dat eigendom is van de energiedrankfabrikant. Drievoudig wereldkampioen Max Verstappen wist Norris afgelopen zondag in de Grote Prijs van Spanje nipt voor te blijven en zijn zevende zege van dit jaar te boeken, maar de Nederlander gaf na afloop wel toe dat de Brit de snelste auto had.

“We verwachten dat McLaren en Lando weer snel zullen zijn”, zei Horner. “Van Ferrari en Mercedes weet ik het niet. Als je kijkt naar het gat met die jongens na de race in Spanje, was het vrijwel gelijk aan vorig jaar. Degene die een stap verder is gegaan, is Lando. We moeten op dit moment heel hard vechten voor de overwinningen en we moeten als team op de toppen van ons kunnen werken. Dat is de Formule 1, dat is zoals het hoort.”

Verstappen spoorde na de Grote Prijs van Spanje het team van Red Bull aan om de prestaties van zijn auto te verbeteren. “Dit kunnen we de rest van het seizoen niet volhouden. Dat baart zorgen, wij zullen onze Red Bull echt beter moeten maken.”

Duizenden fans

In de vooruitblik van Red Bull liet de Nederlander weten dat hij graag in Oostenrijk is. Jaarlijks trekken vele duizenden fans van Verstappen naar de Red Bull Ring. “Het is goed om de fans in het oranje te zien en hun steun te voelen. Het circuit leent zich voor inhaalacties, dus ik weet zeker dat het een spannende race gaat worden”, aldus de Limburger.

De Grote Prijs van Oostenrijk is de elfde ronde van de Formule 1 van dit jaar en bevat evenals vorig jaar een sprintrace. Verstappen won vorig jaar zowel de sprint als de hoofdrace op de Red Bull Ring. Hij leidt ook dit jaar in het kampioenschap en heeft 69 punten voorsprong op Norris, die tweede staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP