Redactie
Redactie Tennis 13 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Rafael Nadal slaat Wimbledon over voor Olympische Spelen

Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor Wimbledon. De 38-jarige Spanjaard geeft de voorkeur aan een goede voorbereiding op de Olympische Spelen, kort na Wimbledon op het gravel van Roland Garros.

“Ter voorbereiding op de Olympische Spelen speel ik het toernooi van Bastad in Zweden. Een toernooi dat ik eerder in mijn carrière heb gespeeld en waar ik zowel op als naast de baan een geweldige tijd heb gehad”, schreef Nadal op sociale media.

“Tijdens Roland Garros werd mij gevraagd naar mijn zomerkalender en sindsdien train ik op gravel. Woensdag werd bekendgemaakt dat ik ga meedoen aan de Olympische Spelen, mijn laatste Spelen. Met dat in het vooruitzicht vind ik het niet verstandig voor mijn lichaam om van ondergrond te wisselen.”

Enkelspel en dubbelspel

Nadal won Wimbledon twee keer, in 2008 en 2010. Hij veroverde in totaal 22 grandslamtitels.

Op de Spelen van Parijs doet Nadal mee aan het enkelspel en het dubbelspel. Hij gaat een koppel vormen met Carlos Alcaraz, zo werd woensdag bekend. Op de Spelen van 2008 veroverde Nadal een gouden medaille in het enkelspel. Hij versloeg in Beijing Fernando González in de eindstrijd.

Wimbledon begint op 1 juli. Het is hoogst onzeker of titelhouder Novak Djokovic van de partij is. Hij liep op Roland Garros een knieblessure op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP