Redactie
Redactie Wielrennen 21 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Philipsen verlengt contract bij Alpecin-Deceuninck tot 2028

Wielrenner Jasper Philipsen heeft zijn contract tot en met 2028 verlengd bij Alpecin-Deceuninck, de ploeg van onder anderen Mathieu van der Poel. Dat kondigde de 26-jarige sprinter aan op de persconferentie van zijn ploeg.

Philipsen rijdt sinds 2021 voor de ploeg die toen nog Alpecin-Fenix heette. Hij kwam daarvoor twee jaar uit voor UAE Team Emirates. Die ploeg zou nu ook interesse in de sprinter hebben gehad, maar die koos toch voor een langer verblijf bij de Belgische ploeg.

De sprinter won dit jaar onder meer Milaan – Sanremo en Classic Brugge – De Panne en eindigde als tweede achter ploeggenoot Van der Poel in Parijs-Roubaix. Vorig jaar won hij vier etappes in de Tour de France en won hij de groene puntentrui.

Vertrouwen

“Ons verhaal is nog niet helemaal geschreven”, zei Philipsen. “Ik heb vertrouwen in dit project. Ik ben blij met de structuur van het team en wil daarop verder bouwen. De plannen voor de lange termijn spreken me enorm aan.”

Van der Poel verlengde zijn contract eerder dit jaar al tot eind 2028 bij het team. “Dat gaf me ook wat extra vertrouwen”, reageert Philipsen. “We hebben een uitstekende band en daarop kunnen we komende jaren voortbouwen. Hopelijk leidt het tot meer succes.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP