Redactie
Redactie Volleybal 20 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Oranje-volleyballers missen Olympische Spelen na verlies tegen Iran

De volleyballers hebben na een nieuwe nederlaag in de Nations League tegen Iran slechts nog een minimale kans om de Olympische Spelen te halen. Volgens de volleybalbond kan concurrent Servië in de resterende drie duels in Manilla nog genoeg punten verspelen en Oranje nog genoeg punten pakken om de Serviërs voorbij te streven op de wereldranglijst. “Die kans kan kleiner dan 1 procent zijn, maar hij is er nog wel”, aldus een woordvoerder.

De ploeg van bondscoach Roberto Piazza verloor het duel met Iran in vijf sets: 25-22 22-25 25-21 20-25 15-10. Het als dertiende gerangschikte Oranje won de vorige drie ontmoetingen met mondiale nummer 15 Iran, dat deze Nations League-reeks pas één overwinning boekte.

Donderdag was het land wel te sterk voor Oranje. In de vierde set speelde Nederland nog sterk om er zo een vijfsetter uit te slepen, maar in die beslissende set nam Iran al snel een flinke voorsprong en stond die niet meer af. Japan is vrijdag de volgende tegenstander van Oranje.

2004

“Dit verlies is heel taai en erg balen”, reageerde Oranje-international Silvester Meijs in het flashinterview. “We hadden volop kans om te winnen, maar we hebben het niet afgemaakt dus dat voelt niet goed. Einde vierde set werden allebei ploegen moe en dan moet je juist doorzetten, maar dat lukte niet in de vijfde set. Dat is ons fataal geworden.”

De ‘Lange Mannen’ deden in 2004 voor het laatst mee aan de Olympische Spelen. De volleybalsters plaatsten zich vorige week al wel voor Parijs op basis van de wereldranglijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP