Redactie
Redactie Atletiek 10 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Nick Smidt bereikt finale 400 meter horden op EK Atletiek in Rome

Nick Smidt heeft zich op de EK atletiek in Rome geplaatst voor de finale van de 400 meter horden. De 27-jarige atleet uit Assen verdiende een rechtstreeks ticket naar de eindstrijd op dinsdag door als tweede te eindigen in zijn heat van de halve finales in 49,57 seconden. De Noorse olympisch- en wereldkampioen Karsten Warholm finishte ruim voor hem als eerste in 48,75.

De Nederlander moest op het laatste stuk naar de meet hard werken om de tweede plaats vast te houden. De Ier Thomas Barr kwam gevaarlijk dichtbij, maar Smidt bleef hem 4 honderdsten voor.

Smidt is al verzekerd van een startbewijs voor de Olympische Spelen in Parijs. Vorig jaar verbeterde hij in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds het 44 jaar oude Nederlands record van Harry Schulting. Smidt kwam toen tot een tijd van 48,36.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP