Redactie
Redactie Paardensport 25 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse springruiters en dressuurteam klaar voor Olympische Spelen Parijs

De Nederlandse springruiters verschijnen op de Olympische Spelen van Parijs met de ervaren Harrie Smolders (Uricas vd Kattevennen), Maikel van der Vleuten (Beauville Z) en Willem Greve (Grandorado TN) aan de start. De drie waren er drie jaar geleden in Tokio ook al bij, Van der Vleuten pakte toen individueel brons. Kim Emmen (Imagine) gaat als vierde mee naar Frankrijk, heeft bondscoach Jos Lansink in de stallen van Paleis Het Loo bekendgemaakt.

De 29-jarige Emmen krijgt als eerste reserve de voorkeur boven onder anderen de ervaren olympiër Jur Vrieling. Mocht Emmen in Versailles daadwerkelijk in actie komen, wordt zij pas de tweede Nederlandse vrouw ooit met een optreden in de landenwedstrijd bij het springen. Lansink gaf wel aan dat de reservepaarden van Smolders, Van der Vleuten en Greve de voorkeur krijgen boven Emmen en Imagine mocht er met de ‘eerste paarden’ wat gebeuren.

Dinja van Liere voert met haar Hermès de dressuurequipe aan. De combinatie boekte afgelopen weekend bij CHIO Rotterdam met overmacht meerdere overwinningen. Hans Peter Minderhoud (Glock’s Toto Jr) en Emmelie Scholtens (Indian Rock) zijn de andere namen in de selectie. Edward Gal (Glock’s Total US) en Marlies van Baalen (Habibi DVB), op de Spelen van Tokio nog onderdeel van de ploeg, moeten het doen met een rol als respectievelijk vierde combinatie en niet meereizende reserve.

Versailles

Bij het meerkamponderdeel eventing komen Janneke Boonzaaijer (Champ de Tailleur), Sanne de Jong (Enjoy) en Raf Kooremans (Crossborder Radar Love) uit namens Nederland. Bondscoach Andrew Heffernan selecteerde Elaine Pen (Divali) als reserve.

De Olympische Spelen beginnen op 26 juli. De paardensportwedstrijden zijn in de tuinen van het paleis van Versailles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP