Redactie
Redactie Atletiek 17 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Meerkampster Nadine Broersen zet punt achter topsportcarrière

Meerkampster Nadine Broersen heeft haar topsportcarrière beëindigd. De 34-jarige atlete kon door een blessure niet deelnemen aan de EK atletiek en had zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs.

“Bye bye topsport, hello ander leven”, schrijft Broersen op Instagram. De atlete maakte in 2023 haar rentree nadat ze er een jaar uit was geweest om haar zwangerschap.

Broersen veroverde de wereldtitel op de meerkamp bij de WK indoor in 2014. Datzelfde jaar pakte ze zilver op de zevenkamp op de EK atletiek. Ze deed drie keer mee aan de Olympische Spelen en wilde ook aan de Spelen van Parijs meedoen. “Maar helaas, het mag niet zo zijn. Dit jaar waren de EK en de Olympische Spelen mijn doelen, niets meer en niets minder. Het heeft lang geduurd voordat ik de knoop heb doorgehakt, maar het is niet realistisch meer”, schrijft ze.

Comeback

Broersen meldt dat ze sinds januari last heeft van een blessure aan een knie en kuitbeen. “Ik kon lange tijd mijn goede vorm vasthouden, maar de pijn ging maar niet weg.” Het is volgens de meerkampster frustrerend dat ze door zo’n blessure niet kan laten zien waar ze goed in is.

“Ik ben trots op mijn lange carrière van zo’n vijftien jaar en uiteraard op mijn wereldtitel”, schrijft ze. Vooral is ze ook trots op haar comeback na een kruisbandblessure. “Atletiek op het hoogste niveau is niet meer haalbaar”, zegt ze over de combinatie met het moederschap, studie en werk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP