Redactie
Redactie Tennis 8 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Mogelijke confrontatie tussen top tennissers Griekspoon en Van de Zandschulp in Rosmalen

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, de twee beste tennissers van Nederland, nemen het mogelijk tegen elkaar op in de tweede ronde van het grastoernooi van Rosmalen. Griekspoor is de titelhouder op het Autotron.

De als zesde geplaatste Griekspoor neemt het in de eerste ronde op tegen de Serviër Miomir Kecmanovic. Van de Zandschulp werd gekoppeld aan de Amerikaan Mackenzie McDonald.

Tim van Rijthoven speelt in de openingsronde tegen een qualifier. Mocht hij de eerste ronde winnen, dan is de als eerste geplaatste Alex de Minaur zijn tegenstander. De Minaur is de nummer 11 van de wereld.

Suzan Lamens

Van Rijthoven maakt zijn rentree in Rosmalen, na bijna anderhalf jaar afwezigheid door een reeks blessures. Hij won het toernooi twee jaar geleden.

Bij de vrouwen werd Arantxa Rus gekoppeld aan een qualifier. Suzan Lamens, die een wildcard heeft ontvangen, speelt tegen de Amerikaanse Bernarda Pera, de nummer 80 van de wereld. Lamens staat 146e op de wereldranglijst.

Elise Mertens

De Japanse Naomi Osaka trof het niet bij de loting. De als vierde geplaatste Elise Mertens is haar eerste tegenstandster. De Amerikaanse Jessica Pegula is als eerste geplaatst in Rosmalen en ook zij ontmoet in de openingsronde een qualifier.

Het hoofdtoernooi begint maandag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP