Redactie
Redactie Wielrennen 8 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Vos pakt overwinning in tweede etappe Ronde van Catalonië

Wielrenster Marianne Vos heeft in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië revanche genomen voor haar nipte nederlaag in de sprint van vrijdag. De 37-jarige Nederlandse van Visma – Lease a Bike kwam na ruim 95 kilometer alleen aan op de slotklim in La Molina.

Haar land- en ploeggenote Riejanne Markus werd op 51 seconden tweede. In het algemeen klassement heeft Vos een minuut voorsprong op nummer 2 Markus.

“Dit is bizar. Ik had nooit verwacht dat ik in een bergetappe mee zou kunnen doen voor de overwinning”, zei Vos na afloop. “De benen voelden goed en ik probeerde op de slotklim zo lang mogelijk mee te doen. Terwijl de groep steeds kleiner werd, zag ik nog veel teamgenoten om me heen. Dat was een topgevoel en motiveerde me enorm.”

Lijn

Volgens Vos was het plan dat Fem van Empel en Femke de Vries de koers vanaf de voet van de klim hard zouden maken. “Dat voerden ze supergoed uit. Na de aanval van Femke keek ik om me heen en zag ik dat we er allemaal nog bij zaten. Op dat moment dacht ik: nu gooi ik de knuppel in het hoenderhok. Daar werd eerst op gereageerd, maar daarna niet meer. Heel bijzonder dat ik hem op deze manier heb kunnen winnen.”

Vos moest vrijdag de zege in de massasprint aan de Nieuw-Zeelandse Ally Wollaston laten. Ze was het zichtbaar niet eens met de winst van Wollaston en vond dat zij in de sprint van haar lijn afweek.

De Ronde van Catalonië voor vrouwen duurt tot en met zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP