Redactie
Redactie Wielrennen 7 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Jacco Verhaeren treedt toe tot managementteam wielerploeg Visma – Lease a Bike

Wielerploeg Visma – Lease a Bike heeft Jacco Verhaeren opgenomen in het nieuwe managementteam. De 55-jarige voormalige zwemcoach maakt vanaf 1 oktober deel uit van het sportief management bestaande uit vijf leden, onder leiding van directeur Richard Plugge.

Naast Verhaeren, die al betrokken was bij de wielerploeg, zal het sportief management bestaan uit Grischa Niermann, Mathieu Heijboer, Patrick Broe en Robbert de Groot. De vijf vervangen sportief directeur Merijn Zeeman, die na het seizoen naar voetbalclub AZ vertrekt.

“Verhaeren wordt coach van de coaches, trainer en sportinnovator”, legt Visma – Lease a Bike uit op de website. “En daarnaast zal hij verbinder zijn tussen de mannenploeg en de vrouwenploeg, met speciale aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van alle atleten.” Volgens de ploeg zal hij het team versterken “met zijn expertise als succesvol topcoach in de zwemsport en zijn outside-in blik op onze organisatie”.

Plugge is blij met de samenstelling van het team. “Ik ben trots dat we deze exceptionele professionals aan boord hebben, die met hun expertise en kennis van de organisatiecultuur Team Visma – Lease a Bike verder kunnen versterken op het gebied van strategie, coaching, voeding, innovatie, scouting en talentontwikkeling”, aldus de directeur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP