Redactie
Redactie Hockey 22 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Oranje hockeysters veroveren Pro League titel na overwinning op Duitsland

De hockeysters van Oranje hebben de titel veroverd in de Pro League. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Utrecht met 4-0 te sterk voor Duitsland.

Yibbi Jansen kwam twee keer tot scoren op het complex van Kampong. Ze bracht haar doelpuntentotaal in de Pro League al op zeventien. Ook Luna Fokke en Frédérique Matla waren trefzeker. De helft van de Nederlandse doelpunten werd gemaakt uit een strafcorner.

Nederland heeft nog drie duels te spelen in de Pro League, maar is nu al niet meer te achterhalen. Uit de dertien gespeelde duels werd de maximale score van 39 punten gehaald.

Voorbereiding

Voor de hockeysters was het de eerste wedstrijd sinds februari. “Dit was de eerste wedstrijd na onze vakantie. We zijn nog niet zo lang samen, dus ik vind het mooi dat we vandaag hebben gewonnen en de Pro League hebben gewonnen. Daar zijn we blij mee”, zei Freeke Moes via de organisatie.

De komende dagen spelen de hockeysters nog twee keer tegen België en één keer tegen Duitsland. Al die wedstrijden worden op Nederlandse bodem gespeeld.

Oranje is in voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs. In de Franse hoofdstad verdedigen de hockeysters de olympische titel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP