Redactie
Redactie Tennis 12 juni 2024
Leestijd: 2 minuten

Tennisser Brouwer verrassend naar kwartfinale grastoernooi Rosmalen

Tennisser Gijs Brouwer heeft zich bij het grastoernooi van Rosmalen verrassend geplaatst voor de kwartfinales. Brouwer won met 6-3 6-3 van de als vijfde geplaatste Fransman Adrian Mannarino, die het toernooi vijf jaar geleden nog op zijn naam schreef.

“Dit is geweldig en voelt heel lekker”, zei Brouwer gelijk na afloop voor de camera van Ziggo Sport. “Dit had ik ook echt even nodig na het afgelopen half jaar. Niet heel veel gepresteerd, weinig punten gehaald in vergelijking met het begin van vorig jaar. Dit is echt heel lekker.”

Brouwer nam vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd en speelde sterk. “Mijn spelplan was om volledig mijn eigen ding te doen, niet te veel met hem bezig te zijn”, zei hij. “Ik heb twee jaar geleden al tegen hem gespeeld op de US Open en toen deed ik dat ook. Dat werkte toen ook. Ik dacht: ik blijf gewoon hetzelfde doen. Veel mijn backhand slice naar zijn backhand spelen, want daar doet hij niet zoveel mee. Gewoon echt als een linkshandige spelen. Hij krijgt niet zo vaak iemand die precies hetzelfde als hij speelt tegenover hem. Dat werkt gewoon wel goed.”

Twee kwalificatiewedstrijden

De partij tussen Brouwer en Mannarino begon door regenval een half uur later. Brouwer had iets meer dan een uur en een kwartier nodig. De Nederlander benutte uiteindelijk zijn derde wedstrijdpunt op de service van de Fransman.

Brouwer, de nummer 232 van de wereld, plaatste zich afgelopen weekend voor het hoofdtoernooi door twee kwalificatiewedstrijden te winnen. Vorig jaar kreeg hij nog een wildcard in Rosmalen. De speler uit Venhuizen zei bij Ziggo Sport dat hij na vier wedstrijden fysiek nog altijd fit is. “Ik vind het niet zwaar. Grastennis is easy, als ik het zo mag zeggen. Ik kan het fysiek makkelijk aan, het voelt heerlijk”, lachte hij.

Ritme

Eerder zei Brouwer al blij te zijn geweest dat hij eerst kwalificaties moest spelen in Rosmalen, zodat hij wat ritme kon opdoen. “Ik heb van dit grasseizoen echt een project gemaakt, omdat ik goed kan spelen op gras. Mijn linkshandigheid is een extra voordeel op deze ondergrond”, zei hij toen. “Twee jaar geleden hebben we aan Tim van Rijthoven gezien wat voor runs er op gras mogelijk zijn. Daar ga ik natuurlijk ook voor”, liet hij dinsdag al optekenen. Met Van Rijthoven en Tallon Griekspoor kende het toernooi van Rosmalen de afgelopen twee jaar twee Nederlandse winnaars.

In de kwartfinales neemt Brouwer het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Franse tennissers Ugo Humbert en Arthur Fils.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP