Redactie
Redactie Atletiek 2 juni 2024
Leestijd: 2 minuten

Femke Bol behaalt twintigste hordenzege op rij in Stockholm

Femke Bol heeft bij de Diamond League van Stockholm ook haar twintigste wedstrijd op een rij op de 400 meter horden gewonnen. De regerend wereldkampioene won in Zweden haar eerste race van het seizoen in 53,07.

Bol zag voor haar Rushell Clayton snel vertrekken. Na de tweede bocht achterhaalde ze de Jamaicaanse en maakte op het laatste rechte stuk het verschil. Clayton werd tweede in 53,78. Haar landgenote Andrenette Knight werd derde in 54,62. Cathelijn Peeters eindigde als zevende in 56,03.

De hordeloopster is sinds augustus 2020 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League. Ze won afgelopen jaar in het Amerikaanse Eugene voor de negentiende keer op rij op dit onderdeel.

Wereldrecord

Concurrente Sydney McLaughlin-Levrone liep vrijdag in eigen land bij haar eerste race op de 400 meter horden in bijna twee jaar met 52,70 seconden de beste jaartijd. De Amerikaanse won bij de Spelen van Tokio in 2021 het goud, Bol moest toen genoegen nemen met brons.

De 24-jarige Amersfoortse verbeterde in de winter haar wereldrecord indoor op de 400 meter naar 49,17 seconden. Afgelopen maand hielp ze bij de WK estafette op de Bahama’s de gemengde estafette op de 4×400 meter aan zilver.

Verbeterpunten

“Ik kon mijn aantal passen tussen de horden precies zo uitvoeren als gepland”, zei Bol. “Er zijn zeker verbeterpunten, maar dat is altijd het geval in de eerste wedstrijd van het seizoen. Mijn eerste twee horden konden beter. Ik was daar te langzaam en over de horden ging het niet helemaal goed. Vergeleken met vorig seizoen ging de zevende horde veel beter. Daar hebben we hard aan gewerkt, net als aan het lopen over de horden met mijn mindere been. Maar het is mijn beste seizoensopener, dus ik mag niet te veel klagen.”

Bol gaf toe dat ze het seizoen wat later dan normaal was begonnen door het drukke indoorseizoen en de WK estafette. “Ik wilde nog een goed trainingsblok draaien om zo fris mogelijk te zijn voor de Olympische Spelen, zeker omdat ook nog de Europese kampioenschappen eerst zijn.”

Zege op 200 meter

De Nederlandse atlete Tasa Jiya eindigde met een tijd van 23,25 als zesde op de 200 meter. De zege ging naar regerend wereldkampioene Shericka Jackson in 22,69.

Armand Duplantis won het polsstokhoogspringen met een hoogte van 6,00 meter. De Zweed faalde vervolgens drie keer op 6,25 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP