Redactie
Redactie Golf 23 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Extinction Rebellion vertraagt KLM Open met protest tegen fossiele sponsoring

Een actie van Extinction Rebellion (XR) heeft ervoor gezorgd dat de vierde en laatste ronde op het KLM Open in Badhoevedorp vertraging heeft opgelopen. Activisten van XR blokkeerden de hoofdingang van Golfclub The International, waar het belangrijkste golftoernooi van Nederland plaatsvindt.

In een mededeling verklaarde XR te protesteren tegen de fossiele sponsoring van sport. “Met fossiele sponsors als KLM, Tata, Schiphol en Audi werkt het KLM Open mee aan sportswashing: het gebruik van sport met als doel je slechte reputatie ‘op te poetsen’. Het KLM Open wordt betaald door grootvervuilers, die wereldwijd slachtoffers maken”, aldus XR.

De eerste golfers, uit de lagere regionen van het klassement na drie dagen, waren al om 07.00 uur aan hun slotronde begonnen. Maar daarna moest de organisatie een pauze inlassen, omdat golfers het terrein niet konden bereiken. Dat is inmiddels opgelost waardoor het toernooi vanaf 10.17 uur verder kon. De demonstranten zetten hun actie op een andere plaats voort.

De beste golfers komen pas in de middag in actie. Leider Mikko Korhonen uit Finland begint zijn laatste ronde met twee uur vertraging tegen 15.00 uur. Het gevolg is ook dat het toernooi pas vroeg in de avond eindigt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP