Redactie
Redactie Wielrennen 8 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Ellen van Dijk breekt enkel maar mikt nog steeds op Olympische Spelen

Wielrenster Ellen van Dijk heeft haar enkel gebroken tijdens een trainingskamp in Spanje. Ze verwacht binnen twee weken de training te kunnen hervatten.

“Ik baal natuurlijk ontzettend. Al mijn pijlen zijn gericht op de Spelen en dan is dit het laatste wat je wilt. Ik ben in goede handen bij de medische en technische staf van de KNWU en Lidl-Trek en we gaan samen alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat ik fit aan de start in Parijs verschijn”, aldus Van Dijk tegenover de wielerbond.

De 37-jarige Van Dijk kwam in Spanje ongelukkig in botsing met een aanhanger. “Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat ze daarbij, naast andere en lichtere schade, haar enkel heeft gebroken”, aldus de bond. Van Dijk is inmiddels terug in Nederland en wordt naar verwachting komende week aan haar enkel geopereerd.

‘Weloverwogen besluit’

De Olympische Spelen beginnen op 26 juli. Van Dijk is met Demi Vollering, Lorena Wiebes en Marianne Vos geselecteerd voor de olympische wegwedstrijd. Van Dijk en Vollering rijden zowel de wegwedstrijd als de tijdrit.

“Allereerst is het natuurlijk ontzettend balen voor Ellen. De Spelen zijn enorm bijzonder en zijn al geruime tijd haar doel”, aldus bondscoach Loes Gunnewijk. “We gaan Ellen zo goed mogelijk ondersteunen in haar weg naar herstel en we bekijken stap voor stap wat de mogelijkheden zijn. De reserves zijn op de hoogte, maar we zullen op een later moment gezamenlijk een weloverwogen besluit nemen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP