Redactie
Redactie Tennis 4 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Djokovic trekt zich terug uit Roland Garros door knieblessure

Novak Djokovic kan zijn titel op Roland Garros niet meer verdedigen. De aftredend nummer 1 van de wereld heeft zich afgemeld voor zijn kwartfinale van woensdag tegen de Noor Casper Ruud door een knieblessure, meldt de toernooiorganisatie.

Djokovic (37) kreeg maandag in zijn zenuwslopende achtste finale tegen de Argentijn Francisco Cerundolo al veel last van de knieblessure. De 24-voudig grandslamkampioen kwam met 2-1 in sets en 4-2 in games achter, maar knokte zich toch nog naar een overwinning. Na afloop gaf de Serviër al aan niet te weten of hij woensdag weer zou kunnen spelen.

“Door een gescheurde meniscus in zijn rechterknie (ontdekt tijdens een MRI-scan) heeft Djokovic zich noodgedwongen teruggetrokken uit het toernooi op Roland Garros”, maakte de organisatie van het Franse grandslamtoernooi bekend. Djokovic raakt door zijn terugtrekking de eerste positie op de wereldranglijst volgende week kwijt aan de Italiaan Jannik Sinner, die voor het eerst de hoogste positie in handen krijgt.

Het jaar verloopt sowieso moeizaam voor Djokovic. In januari moest de tienvoudig kampioen in Melbourne in de halve finales van de Australian Open zijn meerdere erkennen in Sinner, waarna hij ook op de volgende toernooien waaraan hij deelnam geen titel wist te pakken. Het was zelfs voor de eerste keer sinds 2018 dat Djokovic eind mei nog geen finale had gespeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP