Redactie
Redactie Wielrennen 18 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Demi Vollering wint slotetappe en eindzege Ronde van Zwitserland

Wielrenster Demi Vollering heeft ook de slotetappe van de Ronde van Zwitserland op haar naam geschreven. De 27-jarige wielrenster van SD Worx – Protime, die al twee etappes in Zwitserland had gewonnen, verzekerde zich ook van de eindzege in de rittenkoers.

Vollering was na een heuvelrit over ruim 127 kilometer met start en finish in Champagne de snelste van een groepje van vier rensters. De Italiaanse Elisa Longo Borghini werd tweede, voor de Australische Neve Bradbury en Katarzyna Niewiadoma uit Polen.

Vollering eindigde in het klassement met een voorsprong van 1.28 minuut op Bradbury. Longo Borghini deed 2 seconden langer over de vier etappes en Niewiadoma legde beslag op de vierde plaats.

Tour de France

“Het was leuk om vandaag weer eens te sprinten, dat was al even geleden”, zei Vollering in het flashinterview na afloop. “Het was een mooi gevecht met die meiden. Ik kon een beetje gokken vandaag en dat is een gemakkelijke positie om in te zitten. Het team heeft er hard voor gevochten, dus het is fijn om het af te maken. Ook omdat het een beetje een thuisrace is voor mij”, aldus de in Zwitserland woonachtige renster.

Vollering keek alvast met een schuin oog naar de Tour de France, die op 12 augustus in Rotterdam start. “Deze zege geeft een goed gevoel voor de Tour, waar we ook veel moeten klimmen”, wist de winnares van 2023. “De Tour is een hoofddoel en ook de Olympische Spelen zijn speciaal. Daarna zou het fijn zijn om het seizoen te bekronen op het WK.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP