Redactie
Redactie Motorsport 30 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Collin Veijer grijpt net naast winst Moto3 bij TT Assen

Motorcoureur Collin Veijer is er net niet in geslaagd om bij de TT van Assen de Moto3 te winnen. De 19-jarige Staphorster werd in de laatste bocht gepasseerd door de Spanjaard Iván Ortolá.

Veijer kwam 12 duizendste na Ortolá over de streep. De Spanjaard David Muñoz eindigde als derde.

Veijer stond na afloop niet te lang stil bij de kleine marge tussen winst en verlies. “Dat heeft geen zeer gedaan”, zei hij bij Ziggo Sport. “Hij heeft ook gewoon een goede race gereden, net als ik. Ik ben tevreden met P2. Ik denk dat iedereen wel gezien heeft dat wij vandaag bij de beste coureurs hoorden en dat we allebei verdiend op het podium staan.”

‘Mooie show’

“Ik zag dat hij dichterbij kwam, maar ik zat op de limiet. Jammer, maar uiteindelijk hebben we ons best gedaan. Ik denk dat we een mooie show hebben geleverd”, aldus Veijer.

Veijer startte de race vanaf de derde startplek, nadat hij tijdens de kwalificatie net naast poleposition had gegrepen. De Nederlander kon door een harde crash niet meer meedoen in het laatste deel van de kwalificatie. Na zijn crash gingen de Spanjaard Ángel Piqueras en de Japanner Taiyo Furusato nog onder zijn snelste tijd.

Kopgroep

Veijer maakte in de openingsfase van de race deel uit van een kopgroep van circa tien coureurs. Ortolá reed enige tijd aan de leiding, voordat Veijer hem passeerde in de elfde ronde. De Spanjaard verkleinde in de laatste ronden het gat en sloeg toe in de allerlaatste bocht.

De laatste Nederlandse winnaar in Assen was Hans Spaan in 1989.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP