Redactie
Redactie Tennis 19 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Andy Murray verlaat geblesseerd het grastoernooi van Queen’s

Tennisser Andy Murray heeft geblesseerd opgegeven tijdens zijn partij tegen de Australiër Jordan Thompson in de tweede ronde van het grastoernooi van Queen’s. De 37-jarige Brit stond op dat moment met 4-1 achter in de eerste set.

De drievoudige grandslamkampioen hoopt deze zomer actief te zijn op Wimbledon en de Olympische Spelen. Hij won de grand slam in Londen twee keer tijdens zijn carrière en veroverde ook twee keer goud in het enkelspel op de Spelen. De voormalige nummer 1 van de wereld werd zondag opgenomen in de Britse selectie voor Parijs.

Murray moest op Queen’s opgeven nadat hij last van zijn rug had gekregen. “Ik heb de rechterkant van mijn rug niet laten behandelen na Roland Garros”, zei Murray, die aangaf dat hij tijdens zijn carrière meestal last had van zijn linkerzijde.

Met scan duidelijkheid

Hij hoopt met rust en behandeling alsnog zijn opwachting te maken op Wimbledon. “Misschien is er tussen nu en het begin van het toernooi iets dat gedaan kan worden aan mijn rechterkant. Ik zal morgen een scan laten maken en dan opnieuw kijken wat eraan gedaan kan worden.”

Murray had in de eerste ronde tegen de Australiër Alexei Popyrin (6-3 3-6 6-3) zijn duizendste zege in het enkelspel geboekt.

Start toernooi

Wimbledon begint op 1 juli, de Olympische Spelen op 26 juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP